BABASININ ANNESİ: HZ. FATIMA
O Hz. Fatıma ki Allah Resulü’nün can parçası, dünya üstünde ona en çok benzeyen kişidir.
İlmin kapısı Hz. Ali’nin eşi, cennetin genç efendileri Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’in annesi, iyilikler denizinin incisidir.
Üç günlük açlıktan sonra bile elindeki tek lokmadan feragat eden, Hz. Muhammed(sav) tarafından daima ayakta karşılanandır.
Ehl-i Beyt bir nur kandili, o ise bu nuru çevreleyen kristal fanus, Fahri Kainat’ın(sav) gözlerinin nurudur.
O Fatımadır. Ateşten kesik, ateşe uzak demektir. Allah'ın onu ve sevenlerini cehennem ateşinden uzak tutma muradıdır.
Son Peygamberinin soyunu devam ettiren Kevser, aynı zamanda Resulullah’a(sav) duyduğu şefkatle onun etrafında pervane gibi dönen, ‘Babasının Annesi’dir.
***
Belhli tüccar Cüneyd el Kındi, Kuşadalı Üveysi Haşim, Necefli Hacı Hüsrev, Botanlı Ramazan, Tıkritli bilge ebe Destigül Nine ve torunu Abbas… Dünyanın dört bir tarafından yollara düşen bu kişileri buluşturan tek şey Ehlibeyt aşkıdır. Kerbela, Medine ve Mekke güzergâhında uğradıkları her durak, geçtikleri her menzilde zamanın koridorları açılır ve Hz. Fatıma’nın hayatından kesitlerle karşılaşırlar.
Kevser’in kıyısında gezinen bir roman mı bu, yoksa bir şark hikâyesi mi? Şaşıracaksınız.
Sibel Eraslan 1967’de İstanbul Üsküdar’da doğdu. Üsküdar Kız Lisesi’nin (1985) ardından İÜ Hukuk Fakültesi’ni bitirdi (1989). İnsan hakları, kadınların eğitimi, istihdamı ve haklarıyla ilgili inisiyatiflerde görev aldı. Teklif ve İmza dergilerinde yazdı. Öyküleri Dergah, Mostar ve Hece dergilerinde yer aldı. Halen Star gazetesi ve Gerçek Hayat dergisinde köşe yazıları yazıyor. Eserleri: Fil Yazıları Balık ve Tango Can Parçası Hz. Fatıma Kadın Sultanlar Parçası Benden Siret-i Meryem / Cennet Kadınlarının Sultanı Çöl/Deniz: Hz. Hatice Nil'in Melikesi Hz. Asiye Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Kadının Tarihi Dönüşümü içinde “Reel Politik Tecrübeler” 90’larda Türkiye’de Feminizm içinde “Siluetler ve Uğultular” Kadın Oradaydı içinde “Züleyha”