Hoşgeldiniz | Üye Ol | Üye Girişi

Ürün Bulunmaktadır
    Anasayfa > Kitaplar > Tarih > Osmanlı Tarihi  
Osmanlı Klasik Çağında Savaş
Feridun M. Emecen
Timaş Yayınları
Fiyatı
: 17.50  TL (KDV Dahil)
 
Geçici olarak temin edilememektedir.
1.000 TL Üzeri Kargo Bedava
Tedarik Süresi 3 Gündür.
Süper Hızlı Stokdan Hemen Teslim
Kapıda Ödeme
Telefon Kodu :9786051141817
 
 
Osmanlı Devleti Bizans’a, Avrupalı güçlere, Memluk ve Safeviler’e karşı nasıl üstünlük sağladı? Savaşlarda nasıl galip gedi? Barutun keşfiyle ateşli silahların önem kazandığı çağda Avrupa’da ilerleyen Osmanlıların farkı neydi? Osmanlı muharebe stratejisinin temeli neydi? Osmanlılar askeri açıdan teknolojik üstünlüğe sahip miydi? Avrupa’da yeni bir dönüşümün habercisi olarak tanımlanan “Askeri Devrim”in neresinde yer aldılar?

Osman Gazi’den Fatih Sultan Mehmet’e, beylikten cihan devletine giden yolda askeri gücü ve teknolojisi ile akılcı, uzun soluklu stratejilerin sonucu ortaya çıkan, üç kıtaya yayılan büyük imparatorluğun öyküsü, Prof. Dr. Feridun Emecen’in kalemiyle yeniden ele alınıyor. Yeniçerilerin kullandığı ateşli silahlar, savaş usülleri ve taktikler, harp oyunları, top, tüfek üretim ve kullanımının incelikleri, Uzakdoğu’ya kadar uzanan ateşli silah ticaretinde Osmanlı ve Batı rekabeti, Osmanlı askeri teknolojisi ve sistemi üzerine bir başucu eseri.

Osmanlı savaş taktiğinin açık olarak şekillendiği I. Kosova ve Niğbolu Savaşı’ndan başlayarak, yine ilk ateşli silahların devreye sokulduğu (Wagenburg/ Araba-kale sistemi) II. Kosova Savaşı, 16. yüzyıl başlarında hafif el silahlarının yani tüfekli piyadenin etkisini gösterdiği Mercidabık ve Ridaniye savaşlarıyla tüfekli askerlerin savaşın kaderini bir ölçüde tayin ettiği Mohaç ve en son Haçovası meydan muharebelerini tüm detaylarının bulunduğu kitap; Osmanlı savaş tekniklerini, taktiklerini ve Osmanlı askeri teknolojisini merak eden okurlar için kaçırılmayacak bir kitap.
  • Dizi: Osmanlı Tarihi
  • Kağıt: 60 gr ithal
  • İlk Baskı Tarihi: Mart 2010
  • ISBN: 978-605-114-181-7
  • Sayfa Sayısı: 320
  • Barkod: 9786051141817
  • Ebat: 13,5 x 21
  • Baskı Sayısı: 1
Giresun-Bulancak’da doğdu. 1979’da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yeniçağ Tarihi Kürsüsü’nden mezun oldu. 1981’de Yeniçağ Tarihi Kürsüsü’ne asistan olarak girdi. 1985’te XVI. asırda Manisa ve yöresinin sosyal ve iktisadi tarihini aydınlatmaya yönelik doktora tezi kabul edildi. 1987’de Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı’na Yardımcı Doçent olarak atandı. 1989’da Doçent oldu. 1995’te aynı Anabilim Dalı’nda Profesör kadrosuna atandı. Halen İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde görev yapmaktadır. Diğer KitaplarıXVI. Asırda Manisa KazasıOsmanlılar’da Divan-Bürokrasi-Ahkâm: II. Bayezid Dönemine Ait 906/1501 Tarihli Ahkâm Defteri (İ. Şahin ile birlikte).Unutulmuş Bir Cemaat: Manisa Yahudileriİlk Osmanlılar ve Batı Anadolu Beylikler Dünyasıİstanbul’un Uzun Dört Yılı 1785-1789, Taylesanizade Hafız Abdullah Efendi Tarihiİstanbul′un Fethi Olayı ve MeseleleriDoğu Karadeniz’de İki Kıyı Kasabasının Tarihi: Bulancak-PirazizTarihin İçinde Manisa  
 
  Benzer Kitaplar
  Rüyadan İmparatorluğa Osmanlı / Osmanlı İmparatorluğu'nun Öyküsü 1300-1923
Timaş Yayınları
  Haremin Son Yüzyılı: Sultanlar ve Damatlar
Timaş Yayınları
  Osmanlı'nın Gayrimüslim Askerleri
Timaş Yayınları
  Kutsal Proje
Timaş Yayınları
  Osmanlı Kumandanları
Timaş Yayınları
  Fetih ve Kıyamet:1453
Timaş Yayınları
  Yurtsuz İmparator Vahdeddin
Timaş Yayınları
 
 
Hakkımızda   Garanti
Tüketici Yasası   Kargo ve Teslimat 
Gizlilik Sözleşmesi   Banka Hesap Numaraları  
İade ve İptal Koşulları   İletişim
 
  0505 633 66 90
  optijetoptikokuyucu@gmail.com
  Ödeme Bildirim Formu
 
© 2023 EğitimPazar.Com OPTİJET ARGE 
Online   6   Bugün   328
Toplam   340493   İp   3.17.150.163