Hoşgeldiniz | Üye Ol | Üye Girişi

Ürün Bulunmaktadır
    Anasayfa > Kitaplar > Tarih > İlber Ortaylı Kitaplığı  
Osmanlı Toplumunda Aile (Ciltli)
İlber Ortaylı
Timaş Yayınları
Fiyatı
: 22.50  TL (KDV Dahil)
 
Geçici olarak temin edilememektedir.
1.000 TL Üzeri Kargo Bedava
Tedarik Süresi 3 Gündür.
Süper Hızlı Stokdan Hemen Teslim
Kapıda Ödeme
Telefon Kodu :9786051140322
 
 
Geçmişi karanlık temel kurumlarımızdan biri olan ailenin, Osmanlı İmparatorluğu′ndaki konumu, büyük tarihçimiz İlber Ortaylı′nın kaleminden değerlendiriliyor. Ortaylı, eşlerin birbirine karşı sorumlulukları, aile hukuku, çocuğun yetiştirilmesi, devletin Müslüman ve gayrimüslim ailelere yaklaşımı, miras, çok eşlilik, ataerkillik, harem gibi sağlıklı bilgi olmadan üzerine çokça konuşulan mevzuları ilk elden kaynaklarla yorumluyor. Osmanlı Toplumunda Aile, yalnızca tarihçiler ve araştırmacılar için del Osmanlı İmparatorluğu′ndaki yaşamı merak eden, sağlam bilgilerle donanmak isteyen herkes için ideal bir çalışma.
* * *
"Aile bir toplumun en muhafazakâr, az değişen kurumlarından biridir ve şimdi bu asırda değişmektedir, bu değişme sebebiyle “aile” kurumu kadar tarihçi araştırmalarını gerektiren bir konu yoktur. Bu nedenle Osmanlı toplumunda aile yapısı üzerine yazdığım ve tasvip gören makalelerimi yeniden ele almak, yeni malzemeyi araştırmak ve “millet” sistemi ve “hukuktaki Romanizasyon” gibi toplumsal ve hukukî çerçevesine oturtmak gerekiyordu. Bunsuz son 150 senedeki ailenin, aile hukukunun evrimini kavramak mümkün değildir. Bu nedenle 15.- 16. yüzyıllardan bugüne dek hukukî ve toplumsal çerçevesi içinde Osmanlı ailesinin gelişimini ele alan bu çalışmayı kaleme almayı gerekli gördüm.""
İLBER ORTAYLI
  • İlk Baskı Tarihi: Temmuz 2009
  • ISBN: 978-605-114-032-2
  • Kağıt: 70 gr. İthal
  • Sayfa Sayısı: 208
  • Barkod:9786051140322
  • Ebat: 15 x 24
  • Baskı Sayısı: 1

1947 yılında doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (1969) ile Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü’nü bitirdi. Chicago Üniversitesi′nde master çalışmasını Prof. Halil İnalcık ile yaptı. “Tanzimat Sonrası Mahalli İdareler” adlı tezi ile doktor, “Osmanlı İmparatorluğu′nda Alman Nüfuzu” adlı çalışmasıyla da doçent oldu. Viyana, Berlin, Paris, Princeton, Moskova, Roma, Münih, Strasbourg, Yanya, Sofya, Kiel, Cambridge, Oxford ve Tunus üniversitelerinde misafir öğretim üyeliği yaptı, seminerler ve konferanslar verdi. Yerli ve yabancı bilimsel dergilerde Osmanlı tarihinin 16. ve 19. yüzyılı ve Rusya tarihiyle ilgili makaleler yayınladı. 1989–2002 yılları arasında Siyasal Bilgiler Fakültesi′nde İdare Tarihi Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapmış, 2002 yılında Galatasaray Üniversitesi′ne geçmiştir. Halen Topkapı Sarayı Müzeler Müdürlüğü Başkanı görevini de yürütmektedir. Uluslararası Osmanlı Etüdleri Komitesi Yönetim Kurulu üyesi ve Avrupa Iranoloji Cemiyeti üyesidir. 
 
  Benzer Kitaplar
  Osmanlı Toplumunda Aile (Ciltli)
Timaş Yayınları
  Son İmparatorluk Osmanlı / Osmanlı'yı Yeniden Keşfetmek 2
Timaş Yayınları
  Gelenekten Geleceğe
Timaş Yayınları
  Osmanlı Mirası
Timaş Yayınları
  Osmanlı Toplumunda Aile
Timaş Yayınları
  Türkiyenin Yakın Tarihi
Timaş Yayınları
  Tarihin Gölgesinde
Timaş Yayınları
 
 
Hakkımızda   Garanti
Tüketici Yasası   Kargo ve Teslimat 
Gizlilik Sözleşmesi   Banka Hesap Numaraları  
İade ve İptal Koşulları   İletişim
 
  0505 633 66 90
  optijetoptikokuyucu@gmail.com
  Ödeme Bildirim Formu
 
© 2023 EğitimPazar.Com OPTİJET ARGE 
Online   5   Bugün   210
Toplam   341196   İp   3.147.195.65